In 1974 is de vogelvereniging " De Pestvogel " gesticht. Deze vogelvereniging is in 1973 afgescheurd van de vogelvereniging " De Nachtegaal ". De naam van deze vogelvereniging werd gekozen na een toneel voorstelling die " De Pestvogel " noemde. Het toenmalige clublokaal was Pondorosa in Goeferdinge.

De stichters van deze vogelvereniging zijn:

                              * De Neve Frans ( † )

                              * Gevaert Marc ( † )

                              * De Nooze Willy ( † )

                              * Martens Marcel ( † )

                              * Thomas José

                              * Mathieu Raoul

                              * De Neve Johan

 

De eerste T.T. van deze vogelvereniging werd georganiseerd in oktober 1974, deze ging door in de muziekzaal in Goeferdinge. De organisatie van deze eerste T.T. was een kleine beetje chaotisch. Zo waren er maar drie keurders, omdat niemand wist hoeveel vogels er zouden meedoen aan deze tentoonstelling. Alsof het nog niet genoeg was wist niemand van het bestuur hoe alles in zijn werk ging ivm de organisatie en werden ze bijgestuurd door deze keurders die zeiden wat en hoe ze alles moesten doen. Zo hebben ze alles juist voor de opening in orde gekregen. Deze eerste tentoonstelling werd dan ook geopend met de fanfare en majoretten van Goeferdinge. Uiteraard was er ook de toenmalige burgemeester Agnes de Munter om deze vogeltentoonstelling officieel te openen.

Na een paar jaar te verhuizen van lokatie naar lokatie hebben we reeds 25 jaar een vaste stek (als clublokaal) gevonden in café " De Presse " op de markt in Geraardsbergen. De meeste van de T.T. zijn door gegaan in zaal " De Reep ". De laatste twee jaar hebben we wegens omstandigheden onze tentoonstelling moeten organiseren in zaal " Koetsenhuis ". 

Sinds 20 jaar organiseren De Pestvogel niet alleen een tentoonstelling, maar ook een kaasavond en een eetfestijn.

Voor het 35 jarige bestaan van de vogelvereniging " De Pestvogel " hebben de bestuursleden beslist om aan het echt Geraardsbergse Manneke Pis een pakje te schenken.

   

Geschiedenis